Crowdfunding voor vastgoed

Crowdfunding is de afgelopen jaren een bekend fenomeen geworden. Een grote groep investeerders financiert gezamenlijk een project of onderneming en deelt mee in de opbrengsten. Er is direct contact tussen de investeerders en de ondernemers. Crowdfunding in Nederland wordt groter en groter en de bedragen nemen sterk toe. Crowdfunding is dé nieuwe financieringsvorm voor vastgoed.

Crowdfunding in Nederland

(bedragen in miljoenen euro's per jaar)

Hoe werkt het?

1   Project screenen

Via de website kunt u geheel vrijblijvend een financieringsaanvraag indienen. Dit duurt enkele minuten. Binnen twee werkdagen krijgt u van ons te horen of het project binnen het profiel van Crowdrealestate past en wordt een term sheet bij u voorgelegd. De uitgebreide screening duurt maximaal twee weken.

2   Financieringsperiode

Zodra uw project is goedgekeurd en alles naar wens is, wordt het project online gepubliceerd. Gedurende deze periode wordt alles in werking gezet om uw project succesvol te financieren. De gewenste financieringstermijn is afhankelijk van uw financieringsbehoefte en wordt vooraf met u vastgesteld. Projecten worden regelmatig binnen enkele uren overtekend.

3   Financiering verkrijgen

Nadat het bedrag binnen de financieringsperiode is behaald en onder meer het hypotheekrecht is ingeschreven wordt het opgehaalde bedrag aan u vrijgegeven. Tot het einde van de looptijd betaalt u maandelijks of per kwartaal de vaste rente.

Crowdrealestate is geen bank

Al geruime tijd zijn de Nederlandse banken terughoudend met het verstrekken van vastgoedfinancieringen. Vele loketten zijn gesloten voor nieuwe kredietverstrekkingen. Door de vaste protocollen worden projecten vaak tegenhouden. Crowdrealestate biedt dé oplossing om kwalitatief goede projecten alsnog van een financiering te voorzien. U krijgt snel duidelijkheid en tevens de mogelijkheid om tussentijds geheel boetevrij af te lossen.

Financieren op maat

Crowdrealestate biedt de uitstekende mogelijkheid om uw vastgoedproject geheel of deels te (her)financieren. Naast een aflossingsvrije lening zijn er diverse andere leningsvormen mogelijk. Afhankelijk van onder meer de exploitatieprognose wordt dit in overleg vastgesteld.

Diverse vastgoedprojecten

Bij Crowdrealestate worden vastgoedprojecten toegelaten in alle soorten, maten en fases. Een (her)financiering van een bestaand beleggingsproject, de aankoop van een nieuw project of een (her)ontwikkeling van een vastgoedproject. De focus ligt hierbij op vastgoedprojecten gelegen in de Benelux of in Duitsland.

Snelle financiering

Door het grote netwerk van investeerders worden projecten binnen een zeer kort tijdsbestek gefinancierd. Zo is het mogelijk om binnen enkele dagen al bedragen van meer dan een miljoen euro te behalen.

Gunstige leenvoorwaarden

Nadat uw project bij ons is aangemeld krijgt u zo spoedig mogelijk reactie of uw propositie in aanmerking komt voor ons platform. Vrijwel direct hierna wordt het project opengesteld ter financiering tegen zeer gunstige condities. Bekijk hier de tarieven.