Crowdfunding voor vastgoed

Crowdrealestate is het grootste crowdfundingplatform van Nederland gespecialiseerd in vastgoed. Vastgoedondernemers en investeerders komen samen op het digitale platform van Crowdrealestate. Wij bieden professionele vastgoedpartijen de mogelijkheid om projecten geheel of deels via crowdfunding te financieren. Een flexibele financieringsvorm om eenvoudig en snel een bestaand vastgoedobject te (her)financieren, een nieuw object aan te kopen of een (her)ontwikkeling te financieren.


Wat zijn de mogelijkheden?

Financiering van projectontwikkeling

In tegenstelling tot de bank financieren wij bij Crowdrealestate ook voorafgaand aan de omgevingsvergunning en/of de bestemmingswijziging. De rentepercentages voor projectontwikkeling variëren van 4,5% - 7,0% per jaar. Ook is een bouwfinanciering in combinatie met de bank mogelijk.

Financiering van bestaand vastgoed

Bij Crowdrealestate kunt u langdurig bestaand vastgoed financieren, ofwel een verhuurhypotheek. Ook kunt u hierbij aanvullend op de bank financieren. De rentepercentages voor bestaand vastgoed variëren van 4,5% t/m 6,5% per jaar. Het percentage is grotendeels afhankelijk van het hypotheekrecht. 

Overbruggingsfinanciering

Kortlopend ter overbrugging kunt u eveneens bij Crowdrealestate financieren. Door het grote netwerk van investeerders kunnen vastgoedprojecten eventueel ook middels een private placement bij een selecte groep van investeerders worden aangeboden.

Hoe werkt het?

1   Financiering aanvragen

Via de website kunt u geheel vrijblijvend een financieringsaanvraag indienen. Dit duurt enkele minuten. Binnen 24 uur krijgt u van ons te horen of het project binnen het profiel van Crowdrealestate past en wordt een term sheet bij u voorgelegd.

2   Financieringsperiode

Zodra uw project is goedgekeurd en alles naar wens is, wordt het project online gepubliceerd. Gedurende deze periode wordt alles in werking gezet om uw project succesvol te financieren (100% succesratio). Projecten worden meestal binnen enkele uren voltekend.

3   Financiering verkrijgen

Nadat aan alle formaliteiten wordt voldaan wordt het opgehaalde bedrag aan u vrijgegeven. Tot het einde van de looptijd betaalt u maandelijks of per kwartaal de vaste rente. Boetevrij vervroegd aflossen is tussentijds mogelijk. 

Crowdrealestate is geen bank

Al geruime tijd zijn de Nederlandse banken terughoudend met het verstrekken van vastgoedfinancieringen. Vele loketten zijn gesloten voor nieuwe kredietverstrekkingen. Crowdrealestate biedt de oplossing om kwalitatief goede projecten alsnog van een (deel)financiering te voorzien. U krijgt snel duidelijkheid en tevens de mogelijkheid om tussentijds geheel boetevrij af te lossen.

Financieren op maat

Crowdrealestate biedt de uitstekende mogelijkheid om uw vastgoedproject geheel of deels te (her)financieren. Naast een aflossingsvrije lening zijn er diverse andere leningsvormen mogelijk. Afhankelijk van onder meer de exploitatieprognose wordt dit in overleg vastgesteld.

Diverse vastgoedprojecten

Bij Crowdrealestate worden vastgoedprojecten toegelaten in alle soorten, maten en fases. Een (her)financiering van een bestaand beleggingsproject, de aankoop van een nieuw project of een (her)ontwikkeling van een vastgoedproject. De focus ligt hierbij op woningen en zorgvastgoed gelegen in de Benelux of in Duitsland.

Snelle financiering (100% succesratio)

Door het grote netwerk van investeerders worden projecten binnen een zeer kort tijdsbestek gefinancierd. Zo is het binnen enkele uren al mogelijk om bedragen van meer dan een paar miljoen euro te financieren. Alle project zijn tot op heden succesvol geplaatst.

Gunstige leenvoorwaarden

Nadat uw project bij ons is aangemeld krijgt u zo spoedig mogelijk reactie of uw propositie in aanmerking komt voor ons platform. Vrijwel direct hierna wordt het project opengesteld ter financiering tegen gunstige condities.