Investeren in duurzame huurwoningen

Bouwwerkzaamheden in volle gang

 • Maandelijks vaste rente
 • Eerste hypotheekrecht

Crowd Real Estate B.V. beschikt over een vergunning als crowdfundingdienstverlener en is als zodanig geregistreerd in de openbare registers van de AFM en ESMA.

Investeren in huurwoningen

Investeer eenvoudig online in de transformatie van een voormalig kantoorgebouw in Dongen (Noord-Brabant) naar 71 duurzame huurwoningen. De omgevingsvergunning voor dit transformatieplan is reeds onherroepelijk verleend en dit jaar starten de bouwwerkzaamheden.

Via het online investeringsplatform van Crowdrealestate is het mogelijk om laagdrempelig te investeren in het transformatieplan. Goed om te weten: de vaste rente wordt maandelijks uitbetaald en als zekerheid krijgen investeerders het eerste recht van hypotheek.

Zeven afzonderlijke proposities

De oost- en westvleugel zijn kadastraal opgesplitst in 71 appartementsrechten. Bij elke propositie krijgen investeerders een hypotheekrecht op een afzonderlijke cluster van appartementen. De (woon)oppervlaktes, de huurinkomsten en het financieringsniveau verschillen per propositie.

Westvleugel (tweede verdieping)

Afgerond

De propositie is middels een private placement gefinancierd.

 • 10 appartementsrechten
 • Marktwaarde van € 3.240.000
 • Woonoppervlaktes van 60 t/m 116 m²

Westvleugel (eerste verdieping)

Afgerond

De propositie is begin maart 2023 gepubliceerd.

 • 10 appartementsrechten
 • Marktwaarde van € 3.240.000
 • Woonoppervlaktes van 60 t/m 116 m²

Westvleugel (begane grond)

Afgerond

De propositie is begin maart 2023 gepubliceerd.

 • 10 appartementsrechten
 • Marktwaarde van € 3.240.000
 • Woonoppervlaktes van 60 t/m 116 m²

Oostvleugel (derde verdieping)

Afgerond

De propositie is middels een private placement gefinancierd.

 • 11 appartementsrechten
 • Marktwaarde van € 2.640.000
 • Woonoppervlaktes van 37 t/m 90 m²

Oostvleugel (tweede verdieping)

Afgerond

De propositie is reeds geplaatst en succesvol gesloten.

 • 11 appartementsrechten
 • Marktwaarde van € 2.460.000
 • Woonoppervlaktes van 37 t/m 79 m²

Oostvleugel (eerste verdieping)

Afgerond

De propositie is reeds geplaatst en succesvol gesloten.

 • 11 appartementsrechten
 • Marktwaarde van € 2.450.000
 • Woonoppervlaktes van 37 t/m 79 m²

Oostvleugel (begane grond)

Afgerond

De propositie is eind maart 2023 geplaatst en reeds succesvol gesloten.

 • 8 appartementsrechten
 • Marktwaarde van € 1.830.000
 • Woonoppervlaktes van 44 t/m 79 m²

De transformatie 

Het huidige kantoorgebouw is ruim opgezet en beschikt over een moderne indeling. Het bouwjaar van het kantoorgebouw is 2006 en verkeert nog in een zeer goede staat. Vanwege de veranderde marktomstandigheden en de ligging van het object is echter vorig jaar de bestemming gewijzigd naar 'Wonen'. 

Met de aanvang van de bouwwerkzaamheden is gestart in het tweede kwartaal van 2023 en de verwachte oplevering van de woningen zal plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2024.

De 71 duurzame appartementen worden na oplevering verhuurd. Het betreft hierbij huur in het middensegment en de vraag hiernaar is zeer groot. Meer dan 1.700 huurkandidaten hebben zich reeds aangemeld voor één van de huurappartementen.

Huren in het middensegment

Het transformatieproject in Dongen richt zich op het creëren van 71 appartementen in het middensegment. De vraag naar huurappartementen in het middensegment is groot en blijft naar verwachting groeien. Veel mensen zoeken betaalbare huisvesting, maar willen tegelijkertijd ook wonen in een duurzaam gebouw. Dit project in Dongen biedt beide, waardoor het verhuurpotentieel groot is. 

Vanaf 2024 wil het kabinet een nieuw systeem doorvoeren met een aparte puntentelling voor huren tussen de 750 euro en 1.100 euro per maand, ofwel het middensegment. Het merendeel van de appartementen van het transformatieplan bevinden zich volgens deze nieuwe puntentelling in het middensegment.

Aandacht voor duurzaamheid

De 71 appartementen worden gerealiseerd met het oog op duurzaamheid. De appartementen zijn uitgerust met energiezuinige installaties en duurzame materialen, waaronder zonnepanelen en warmtepompen. Hierdoor zullen de bewoners niet alleen comfortabel wonen, maar ook besparen op de energiekosten.

Naast deze technische maatregelen, is er ook aandacht besteed aan de indeling van het transformatieplan. Het ontwerp is gericht op maximaal gebruik maken van daglicht en natuurlijke ventilatie, waardoor het niet alleen prettiger wonen is, maar er ook minder energie nodig is voor verlichting en verwarming. 

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe kan ik deelnemen?

Vanaf begin maart 2023 kunt u geheel vrijblijvend een deelnamebedrag reserveren. Binnen enkele weken wordt het vervolgens mogelijk om de betaling en investering via het digitale platform van Crowdrealestate af te ronden. Het complex wordt in aansluitende fases gepubliceerd.

Wat is de rol van Crowdrealestate?

Crowdrealestate is een investerings- en financieringsplatform voor vastgoed. Vastgoedondernemers kunnen via het online platform vastgoedprojecten financieren en voor iedereen is het mogelijk om in deze vastgoedprojecten te investeren. Voorafgaand aan de publicatie worden de projecten zorgvuldig gescreend op kwaliteit en haalbaarheid.

Wie zijn de projectontwikkelaars?

De lening wordt verstrekt aan de objectvennootschap Nassau Property Development IV B.V. De organisatie is financieel sterk en heeft een trackrecord opgebouwd van circa 185 miljoen euro. De portefeuille bestaat voornamelijk uit bestaande woningen in Duitsland en ontwikkelingsprojecten in Nederland.

Waar kan ik meer informatie vinden?

Vanaf begin maart 2023 is de eerste projectpagina inzichtelijk. Op de projectpagina's treft u alle specifieke project en leningseigenschappen aan, zoals bijvoorbeeld het vaste rentepercentage, de looptijd en de zekerheden.

Welk rendement krijg ik als investeerder?

Als investeerder krijgt u gedurende de looptijd van de leningen een vaste rente uitbetaald. Uw investering is hierbij direct rentedragend vanaf storting. Als investeerder betaalt u geen eenmalige bemiddelingskosten.

Wat zijn de zekerheden?

Als investeerder krijgt u het eerste recht van hypotheek op de onderliggende waarde van de desbetreffende propositie. Dit hypotheekrecht wordt gevestigd voorafgaand aan de uitbetaling van het project bij onze vaste notaris. Het hypotheekrecht wordt ingeschreven op naam van de onafhankelijke Stichting Zekerhedenagent Crowdrealestate. Naast het hypotheekrecht worden ook de (toekomstige) huurinkomsten verpand en een rentedepot als zekerheid aangehouden op de derdenrekening van de notaris.

Staat Crowdrealestate onder toezicht van de AFM?

Crowd Real Estate B.V. beschikt over een vergunning als crowdfundingdienstverlener en is als zodanig geregistreerd in de openbare registers van de AFM en ESMA.

Crowdrealestate

Crowdrealestate is een investerings- en financieringsplatform voor vastgoed. Via crowdfunding en andere financieringskanalen worden vastgoedprojecten in Nederland, Duitsland en België gefinancierd.

Crowdrealestate is sinds 2016 actief en heeft sindsdien vastgoedprojecten in alle soorten, maten en fases succesvol geplaatst en afgerond. Het projectvolume van Crowdrealestate bedraagt momenteel € 362M+ zonder defaults of betalingsachterstanden.

Mocht u meer willen weten over onze werkwijze of ook een vastgoedproject willen (her)financieren kunt u contact met ons opnemen.