Crowdrealestate ontvangt Europese vergunning

Geplaatst op 26-04-2024 door F. Geurtsen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft aan Crowdrealestate de Europese vergunning verleend voor het uitvoeren van crowdfundingactiviteiten. Deze vergunning vertegenwoordigt een belangrijke ontwikkeling in de regulering van crowdfunding en versterkt de marktpositie van Crowdrealestate. Met deze vergunning kunnen wij onze betrokkenheid bij het ontwikkelen van markante vastgoedprojecten verder uitbreiden.

Hoger beschermingsniveau

Door de European Crowdfunding Service Providers Regulation (ECSPR) is er een hoger beschermingsniveau voor beleggers gerealiseerd. Strikte regelgeving zorgt ervoor dat alle crowdfundingplatforms moeten voldoen aan de vereisten op het gebied van transparantie, risicobeheer en financiële stabiliteit, wat bijdraagt aan een veiliger investeringsklimaat en de professionalisering van de crowdfundingmarkt. Het naleven van Europese normen zorgt voor uniformiteit in kwaliteit en betrouwbaarheid, wat essentieel is voor verdere de groei en stabiliteit van deze financieringsvorm.

Ondersteuning voor alle beleggers

De regelgeving biedt specifieke voordelen voor zowel ervaren als niet-ervaren beleggers. Zo krijgen niet-ervaren beleggers toegang tot meer informatie om weloverwogen investeringsbeslissingen te kunnen maken en hebben ze na hun investering een bedenktermijn van vier dagen. Ervaren beleggers kunnen binnen de regelgevende kaders ongelimiteerd deelnemen aan de crowdfundingprojecten.

Integratie van de betaaldienstverlener

Als gevolg van de nieuwe Europese vergunning is er een samenwerking tussen Crowdrealestate en Online Payment Platform (OPP) tot stand gekomen. Deze samenwerking verbetert niet alleen de betaaldiensten, maar implementeert ook een nieuw verificatie- en onboardingsproces voor gebruikers, wat de transparantie en veiligheid van transacties verhoogt.

Ontwikkeling van nieuwe proposities

Deze vergunning stelt Crowdrealestate in staat om weer nieuwe crowdfundingprojecten te publiceren die voldoen aan de Europese regelgeving. Op termijn zal Crowdrealestate het aanbod van beleggingsproducten ook gaan uitbreiden, waaronder de uitgifte van effecten naast crowdfunding gebaseerd op leningen, wat de mogelijkheden voor beleggers vergroot en bijdraagt aan de verdere groei van het platform.