Verificatie- en onboardingsproces via OPP

Geplaatst op 17-04-2024 door F. Geurtsen

Om te voldoen aan de nieuwe Europese regelgeving is Crowdrealestate een samenwerking aangegaan met Online Payment Platform (OPP). Deze samenwerking betekent niet alleen verbeterde betaaldiensten, maar ook een nieuw verificatie- en onboardingsproces voor alle gebruikers. Deze handleiding helpt u stap voor stap door dit nieuwe proces, zodat u veilig en efficiënt kunt blijven investeren.

Stap 1: Persoonsgegevens bevestigen

Begin met het bevestigen van uw persoonsgegevens op ons platform. Indien u als rechtspersoon wenst te investeren dient u ook hiervan de informatie in te vullen, zoals de bedrijfsnaam, KvK-nummer en de UBO('s). Ook wordt u gevraagd of u of een direct familielid een PEP (politiek prominent persoon) bent. Bij bestaande gebruikers zijn deze gegevens reeds ingevuld en kunnen deze eventueel geactualiseerd worden.

Let op: de ingevulde gegevens dienen overeen te komen met de gegevens die gekoppeld zijn aan uw rekeningnummer.

Stap 2: Algemene voorwaarden

Op de dienstverlening en alle overeenkomsten van Crowdrealestate zijn de algemene voorwaarden van Crowdrealestate van toepassing. OPP is de externe betaaldienstverlener die, in opdracht van Crowdrealestate, het verificatie- en acceptatieproces en de betalingen beheert. De voorwaarden van OPP dient u bij deze stap ook te accepteren. We raden u aan om de algemene voorwaarden aandachtig door te lezen en ermee in te stemmen als u akkoord gaat met de inhoud. Het is belangrijk dat u begrijpt wat uw rechten en verplichtingen zijn als belegger.

Stap 3: iDIN / identiteitsbewijs

Bij deze stap van het verificatie- en acceptatieproces wordt uw identiteit gecontroleerd. Dit kan eenvoudig via uw eigen bank met iDIN of door het uploaden van uw ID of paspoort. Het verificatieverzoek wordt door OPP normaliter binnen één werkdag verwerkt.

Stap 4: IBAN-check

Uw rekeningnummer wordt op een vergelijkbare wijze als de voorgaande stap geverifieerd en eventueel kunt u ook een kopie van uw bankpas of bankafschrift uploaden. De tenaamstelling van het rekeningnummer dient overeen te komen met de eerder verstrekte gegevens. U zult op deze bankrekening uitbetaald worden.

Stap 5: Investeerderstoets

Voltooi de investeerderstoets om te bevestigen dat u de risico’s van investeren begrijpt en overweegt. Deze toets helpt zowel u als ons om te zorgen dat investeringen verantwoord plaatsvinden. De regelgeving stelt dat deze test om de twee jaar opnieuw bij u wordt aangeboden. De test neemt enkele minuten in beslag en u ontvangt direct de uitslag. De uitslag van deze test heeft geen gevolgen voor het investeren in nieuwe projecten.

Stap 6: Simulatietoets

De simulatietoets is volledig nieuw en simuleert de ruimte die beleggers hebben om verlies te dragen. Deze toets zullen wij conform de verordening jaarlijks bij u aanbieden. Crowdrealestate vindt het belangrijk dat investeerders een weloverwogen keuze maken voor een investering in een crowdfundingproject. Het resultaat van deze toets heeft geen gevolgen voor het investeren in nieuwe projecten en de door u ingevoerde gegevens zijn nooit zichtbaar voor medewerkers van Crowdrealestate en OPP.

Stap 7: Afgerond

Nadat alle voorgaande stappen zijn afgerond en OPP het verificatieverzoek heeft verwerkt, bent u klaar om weer te investeren en uw deelname af te ronden.

Voor meer informatie over het gebruik van OPP en andere vragen, kunt u contact met ons opnemen.