Transformatie Dongen

Geplaatst op 17-08-2023 door F. Geurtsen

In de gemeente Dongen zijn de bouwwerkzaamheden bij het voormalige kantoorgebouw aan de Middellaan 25 in volle gang. In het kantoorgebouw worden momenteel 71 duurzame huurwoningen voor het middensegment gerealiseerd. De bouwfinanciering wordt hierbij volledig via Crowdrealestate gefinancierd, waarbij de eerste fases reeds succesvol zijn gesloten.

Het transformatieproject met een financieringsomvang van totaal 13,5 mln. euro wordt middels zeven afzonderlijke proposities gefinancierd. De proposities worden afhankelijk van de bouwtermijnen achtereenvolgend gepubliceerd. De gelden ten behoeve van de transformatie worden aangehouden als bouwdepot op de derdenrekening van de notaris. Evenals het rentedepot gedurende de bouwperiode.

Eind april zijn de sloopwerkzaamheden van het binnenwerk in het voormalige kantoorgebouw gestart. De aannemers verwijderen onder andere alle inbouwmaterialen en onderdelen in het gebouw. Van deur tot toiletpot en van balie tot plafondplaat. De sloopwerkzaamheden op de tweede en derde verdieping zijn reeds afgerond en op de begane grond en eerste verdieping naar verwachting aankomende maand. 

In het vierde kwartaal van dit jaar wordt vervolgens aangevangen met de bouwwerkzaamheden voor de inbouw en afbouw van de 71 appartementen. De inbouw- en afbouwfase zal naar verwachting negen maanden duren. De verwachte oplevering zal in de zomer van 2024 zijn.

Het transformatieproject richt zich op het creëren van 71 appartementen in het middensegment. De huurprijs ligt ongeveer tussen de 750 euro en 1.100 euro per maand. De vraag naar appartementen in dit middensegment is groot en blijft naar verwachting groeien. Meer dan 1.700 huurkandidaten hebben zich reeds aangemeld voor één van de appartementen.

Op dit moment is het nog mogelijk om te investeren in Dongen Oostvleugel (eerste verdieping) en Dongen Westvleugel (begane grond). Eind september volgt de vijfde fase van het project. Meer informatie hierover volgt binnenkort.