Proposities Duitse woningportefeuille

Geplaatst op 20-07-2022 door F. Geurtsen

De proposities in Thüringen, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen van de Duitse woningportefeuille zijn reeds geplaatst en het drempelbedrag is inmiddels ruimschoots behaald. De afwikkeling en de uitbetaling aan de leningnemer zal derhalve medio augustus 2022 plaatsvinden.

Middels het totale bedrag van deze proposities zal de bancaire financiering ter overbrugging worden afgelost. Hierbij krijgt u als investeerder een eerste recht van hypotheek op een cluster van appartementen. Daarnaast wordt als zekerheid o.a. een rentedepot van zes maanden op de derdenrekening van de notaris aangehouden. 

Het totale drempelbedrag bedraagt € 20.150.000 en het totale streefbedrag € 28.350.000. De beoogde looptijd van deze proposities bedraagt 12 maanden en de vaste rentepercentages variëren van 7,0% t/m 8,75% per jaar.  

Tot en met de passeerdatum zullen wij nog enkele beschikbare proposities opnieuw onder de aandacht brengen. Hiervan houden wij u op de hoogte.


Update 22-07-2022

Naar aanleiding van de succesvolle reeks in Thüringen, Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen is besloten om nog 4 à 5 nieuwe proposities in de deelstaat Beieren te financieren. Deze proposities worden de aankomende periode gepubliceerd. De beoogde looptijd van deze proposities bedraagt 6 maanden en de vaste rentepercentages bedragen 8,5% per jaar.