Nieuwe initiatieven in de vastgoedwereld

Geplaatst op 14-01-2018 door D. Voesenek

Deze week werd er in het Financieel Dagblad een artikel toegewijd aan tech-initiatieven in Nederland die zich richten op de vastgoedsector. Naast de taxiwereld, de hotelbranche, de banken en de verzekeraars richten technologiebedrijven nu hun pijlen op de vastgoedsector. Onder de noemer 'proptech' afgeleid van 'property' en 'technology' worden deze initiatieven aangeduid.


De Verenigde Staten zijn koploper op het gebied van proptech en in Europa ontstaan met name nieuwe initiatieven op het gebied van crowdfunding van vastgoed. In Nederland zijn enkele platforms actief waarvan onder meer Crowdrealestate. Bij elkaar hebben de platforms een handvol projecten gedaan voor enkele tientallen miljoenen euro’s, waaronder ook de projecten van Crowdrealestate in Duitsland. Het Verenigd Koninkrijk kent onder meer Property Partners, Proplend en Lendy, Estland heeft Estate Guru, en het Duitse iFunded geeft aandelen uit op vastgoed.

In Nederland zijn er voldoende mogelijkheden om proptech op een grotere schaal toe te passen. Juist omdat de vastgoedsector erg conservatief is zijn er volop kansen. Het is met name aan de grote vastgoedpartijen om hier verder mee door te gaan.

Bekijk hier het volledige artikel.

Bron: FD