Nieuwbouw Houten I & II opgeleverd

Geplaatst op 20-05-2022 door F. Geurtsen

In Houten is op 1 april 2022 het nieuwe woonzorgcomplex 'Het Vertrouwde Dorp' opgeleverd en begin deze maand zijn de eerste bewoners ingetrokken. Het woonzorgcomplex biedt 30 wooneenheden voor mensen met dementie (en één beheerderswoning). Ook is er een ‘beleeftuin’ van 4.000 m² aangelegd, die voldoende ruimte biedt voor diverse activiteiten.

Voor iedere uitbetaling uit het bouwdepot is een door ons aangestelde bouwinspecteur op locatie geweest en vandaag wordt de laatste bouwtermijn aan de hoofdaannemer voldaan. Het bouwdepot van totaal 5 mln. euro is nu volledig benut.

De leningnemer Estea Capital Houten B.V. heeft voornemens om het woonzorgcomplex langdurig als belegging aan te houden. Voorafgaand aan de beoogde aflossingsdata zullen de twee Crowdrealestate leningen hiervoor worden geherfinancierd. Met de leningnemer zijn wij in overleg om dit via Crowdrealestate te laten verlopen. Hierover zullen wij u bijtijds informeren.

Zondag 22 mei 2022 is een documentatie bij RTV Utrecht verschenen. De oorspronkelijke initiatienemers en exploitanten zijn hiervoor tijdens de bouw een jaar lang met de camera gevolgd. De documentaire kunt u via deze link te bekijken.