NAC Breda en Crowdrealestate peilen interesse crowdfunding stadion

Geplaatst op 21-12-2018 door D. Voesenek

NAC Breda heeft tot 31 mei 2019 het exclusieve recht op de koop van het Rat Verlegh Stadion. De Bredase voetbalclub en Crowdrealestate hebben de handen ineen geslagen om een deel van de aankoop middels crowdfunding te financieren. Partijen hebben hiertoe een interessepeiling gelanceerd voor crowdfunding van het stadion. Op basis van de peiling zal de exacte financieringsomvang voor crowdfunding worden vastgesteld.

Reserveren nu mogelijk

De projectpagina van het Rat Verlegh Stadion staat inmiddels online op de Crowdrealestate-website (www.crowdrealestate.com). Alle geïnteresseerden kunnen momenteel geheel vrijblijvend vanaf € 500 een deelnamebedrag reserveren. Begin 2019 worden de definitieve uitgangspunten gepubliceerd en wordt het mogelijk om de deelname af te ronden. Investeerders krijgen naast een hypotheekrecht een vaste uitbetaling van 15% per jaar (5% rente en 10% aflossing). Daarnaast draag je als investeerder structureel bij aan de verlaging van de huisvestingslasten die van positieve invloed zijn op de continuïteit en (sportieve)ontwikkeling van NAC.

"Zoveel mogelijk opties toetsen voor financiering"

Voor ons een bijzondere aangelegenheid om de club bij dit traject een helpende hand toe te reiken. Algemeen directeur Justin Goetzee licht de interessepeiling toe: “Om tot een gedegen financieringsmodel te komen voor de koop van het stadion, toetsen we zoveel mogelijk opties. Een crowdfundingactie behoort tot een van de mogelijkheden. Het fenomeen ‘crowdfunding’ past volgens ons namelijk perfect in de NAC-cultuur. Daarnaast is het natuurlijk hartstikke mooi dat we met een van onze sponsoren, want dat is Crowdrealestate, deze actie in de toekomst zouden kunnen realiseren. Voor nu zijn we vooral benieuwd naar de uitkomsten van de interessepeiling, op basis daarvan kijken we verder.”