Hoe werkt het?

1   Project kiezen

U heeft de keuze uit diverse vastgoedprojecten, zorgvuldig voor u geselecteerd. Crowdestate plaatst alleen de beste projecten op het platform. Alle projectgegevens zijn overzichtelijk en transparant.

1   Investeren

Eenvoudig online investeren in een project naar keuze. Digitaal een handtekening zetten en veilig via internet betalen. Na het investeren ontvangt u per maand de behaalde vaste rente.

1   Portefeuille volgen

Stel gemakkelijk en nauwkeurig uw eigen (internationale) vastgoedportefeuille samen. Volg de projecten en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Investeer met een klein bedrag

Bij Crowdestate heeft u de unieke mogelijkheid om eenvoudig met een klein bedrag te investeren in een vastgoedproject naar keuze. Dit was voorheen slechts bestemd voor professionele beleggers en vermogende particulieren. Crowdestate maakt direct beleggen in vastgoed toegankelijk voor iedereen!

Stenen verdwijnen niet

Vastgoed geeft zekerheid, stenen verdwijnen niet zomaar. Het mooie van beleggen in vastgoed zijn de hypothecaire zekerheden. Uw investering heeft bij Crowdestate altijd een onderliggende waarde.

Projecten van hoge kwaliteit

Uitsluitend projecten van professionele partijen komen in aanmerking voor een financiering bij Crowdestate. Alle projecten en de achterliggende organisaties zijn op voorhand gescreend en voorzien van een risicoclassificatie. U hoeft zich geen zorgen te maken over de kwaliteit en betrouwbaarheid van de projecten!

Direct inzicht in uw resultaten

Zodra u heeft geïnvesteerd zijn uw resultaten zichtbaar in uw eigen vastgoedportefeuille. Hierdoor heeft u bij Crowdestate te allen tijde inzicht in uw beleggingsresultaten. Net zoals bij beleggen in aandelen kunt u alles nauwkeurig volgen en bijhouden.

Lage bemiddelingskosten

Bij Crowdestate betaalt u slechts een eenmalig bedrag van 0,90% over uw totale investering aan bemiddelingskosten. Geen onnodige onvoorziene kosten achteraf, zo weet u direct waar u aan toe bent.

Crowdestate waardering

Bij ieder vastgoedproject wordt een risicoclassificatie door Crowdestate toegekend. Hierdoor wordt het voor de investeerders eenvoudig om verschillende investeringen te vergelijken. De vaste rente van een project is gekoppeld aan de toegekende risicoclassificatie. Een project met een risicowaardering A krijgt bijvoorbeeld een lagere vaste rente dan een project met een risicowaardering van D. Dit komt omdat de risico’s bij A lager zijn dan bij D.

A
23 22 21
B
20 19 18
C
17 16 15
D
14 13 12
E
11 10 9

A

21 - 23

Defensief

4% - 6%

B

18 - 20

Behoedzaam

6% - 7%

C

15 - 17

Gematigd offensief

7% - 8%

D

12 - 14

Speculatief

8% - 9%

E

7 - 11

Zeer speculatief

9% - 11%

De Crowdestate waardering is opgebouwd uit 7 risicocategorieën. Met elke categorie kan een project een bepaald aantal punten scoren, deze zijn weergegeven in het onderstaande overzicht. Op basis van het totaal aantal punten wordt de risicoclassificatie van het project vastgesteld. Een project met een puntentotaal van 15 krijgt bijvoorbeeld de risicoclassificatie C toegekend. Per project wordt duidelijk weergegeven hoe deze classificatie is opgebouwd.

Hypotheekrecht

Punten

1e Als investeerder krijgt u het eerste recht van hypotheek. 5
2e Als investeerder krijgt u het tweede recht van hypotheek. 4
3e Als investeerder krijgt u het derde recht van hypotheek. 2
4e Als investeerder krijgt u het vierde recht van hypotheek. 1

Loan-to-value

Punten

‹ 25% De totale financiering bedraagt een klein deel van de marktwaarde. 3
25% - 75% De totale financiering bedraagt een aanzienlijk deel van de marktwaarde. 2
75% › De totale financiering bedraagt een overgroot deel van de marktwaarde. 1

Match locatie met sector

Punten

Uitstekend De locatie sluit uitstekend aan op de eindgebruiker. 3
Goed De locatie sluit goed aan op de eindgebruiker. 2
Niet goed De locatie sluit niet goed aan op de eindgebruiker. 1

Bezetting

Punten

Bezet Meer dan 90% van het project is reeds verhuurd/verkocht. 3
Deels Minder dan 90% van het project is reeds verhuurd of verkocht. 2
Leeg Het project is nog niet verhuurd of verkocht. 1

Projectfase

Punten

Bestaand Bestaand object doorexploiteren. 3
Herontwikkeling Herontwikkelingsobject (grote verbouwing). 2
Vanaf de grond Volledig nieuwe ontwikkeling. 1

Track record

Punten

15+ mln. euro Zeer ervaren. 3
2,5 - 15 mln. euro Ervaren. 2
0 - 2,5 mln. euro Minder ervaren. 1

Looptijd

Punten

0 - 5 jaar Korte periode. 3
5 - 10 jaar Gemiddelde periode. 2
› 10 jaar Lange periode. 1

Let op: de Crowdestate Waardering wordt gehanteerd om u als investeerder inzage te geven in de belangrijkste eigenschappen van een project en geldt niet als intern screeningsmodel van Crowdestate. Ieder project is voorafgaand aan plaatsing uitgebreid door Crowdestate gescreend.