Zes ton voor een vaste parkeerplaats

Geplaatst op 18-06-2017 door F. Geurtsen

Hongkong heeft een nieuw record gevestigd. Een parkeerplaats in Hongkong is deze maand voor omgerekend 594.000 euro verkocht. Het is de duurste parkeerplaats die ooit in de stad is verkocht. De vierkante meter prijs bedraagt 34.000 euro.

De vastgoedprijzen in Hongkong behoren tot de hoogste in de hele wereld met een gemiddelde vierkante meter prijs van 39.100 euro. De regering probeert daar met alle macht iets aan te doen, maar vooralsnog zonder succes.

Zo voerde Hongkong onlangs een extra belasting in op het kopen van woningen. Dat heeft ervoor gezorgd dat al het vastgoed dat geen woning is – waaronder dus parkeerplaatsen – ineens heel aantrekkelijk werd voor investeerders.

Volgens de krant South China Morning Post zou Kwan Waiming de koper zijn. Waiming is directeur van een groot bouwbedrijf. De zakenman kocht eerder al twee parkeerplaatsen in het gebouw voor bedragen tussen de 400.000 en 500.000 euro. Ook heeft hij er twee appartementen.

De duurste parkeerplaats in Nederland ligt, niet heel verrassend, in Amsterdam. Een parkeerplaats van 15 vierkante meter in een overdekte garage voor 150.000 euro. Inclusief een garagedeur die 'elektrisch bediend wordt met een beep'.